>>> Strips, Comics, Manga, Toys, Merchandise, ... AND MUCH MORE !  
FAQ|CONTACT|   NIEUWSBRIEF     
Mekanicast 122
Classics: Batman Adventures - Mad Love

Deze week verloren we een legende: Arleen Sorkin, de originele voice-actor van Harley Quinn in Batman: The Animated Series, is overleden. Velen uit de comics- en animatiewereld betuigden al hun medeleven, zoals co-star Mark Hamil die toen de Joker vertolkte. En, door puur toeval, wou het lot nu dat wij een Harley Quinn episode van Mekanicast - Classics hadden klaarstaan. Je kunt, bij wijze van hommage, dus mee met Jens en Brecht in het verleden duiken van dit comic-icoon en haar eerste publicatie: "Batman Adventures: Mad Love".

Wie is Harleen Frances Quinzel, oftewel Harley Quinn, en waar komt ze vandaan? Wat is haar "origin-story" en hoe werd dit voor het eerst in beeld gebracht? En hoe zit het juist met haar spraakmakende romance met de Joker, en later met Poison Ivy? Al jouw vragen worden beantwoord in deze Mekanicast - Classics! Harley Quinn is een van die personages die er misschien wat later bijgekomen is – en dan wel via een tie-in voor de animatieserie – maar wel een die steevast een plek voor zichzelf tussen de grote comic-iconen uitgekerfde. Niemand kan haar nog bij DC wegdenken, en dat is nogal logisch, aangezien ze zo'n sterke en bijzondere start heeft gekend! Jens en Brecht namen "Mad Love" dus nog eens onder de loep om te bekijken hoe dat nu juist komt.

Deze aflevering kan je bekijken op ons Youtube-kanaal en beluisteren als podcast (ook op onze eigen website trouwens. Kijk maar eens bij de Mekanicast blogs!)

 
 
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Mekanicast 121
Matthew Rosenberg