>>> Strips, Comics, Manga, Toys, Merchandise, ... AND MUCH MORE !  
FAQ|CONTACT|   NIEUWSBRIEF     
Aan de Tekentafel met Steven De Rie!
Boekhandel Wandelweekend 4 & 5 November

You know it! You love it! November betekent Boekenmaand in Antwerpen. Het gedrukte woord wordt dan de hele maand in de bloemetjes gezet. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor romans, maar ook voor de negende kunst! Stripverhalen mogen dus zeker niet ontbreken tijdens de feestelijkheden. Daarom kan je bij Mekanik Strip tijdens het Boekhandel Wandelweekend van 4 en 5 november terecht voor een echte “deep-dive” in de kunst van het striptekenen.

Tijdens het Boekhandel Wandelweekend kan je Antwerpens mooiste boekhandels, boekencafé’s en literaire huizen ontdekken aan de hand van een leuke kaart. De deelnemende boekhandels voorzien dan originele activiteiten waaraan je kan deelnemen. Maar er is er natuurlijk maar één die niemand minder dan Steven De Rie een workshop striptekenen laat presenteren: bij Mekanik Strip ben je aan het juiste adres!

Striptekenaar, stripkenner, en kind-aan-huis, Steven De Rie neemt je dus graag mee op ontdekkingstocht doorheen het ontstaansproces van een stripverhaal. Van blanco tekenpapier (dat trouwens veel groter blijkt dan je zou verwachten) tot de finale inktversie, hij legt het allemaal uit in deze toffe workshop. Wat ligt er aan de basis van een goede strip? Hoe bouw je een stripfiguur op? Welke potloden zijn nu juist het strip-vriendelijkst? Al jouw vragen worden beantwoord!

De workshops gaan door op zaterdag 4/11 van 10u tot 17u en op zondag 5/11 van 13u tot 17u. Voor het volledige programma van het Boekhandel Wandelweekend, andere activiteiten en alle andere goodies die de stad aanbiedt heb je een ticket nodig, maar onze workshop is gratis voor bezoekers. Dus spring gerust eens binnen bij Mekanik Strip en misschien wandel je wel buiten als nieuwe striptekenaar!

Meer weten over de boekenmaand? Kijk dan zeker eens op boekenmaand.be!

Muller in Mekanik
Tom Muller komt signeren in Mekanik Strip!