>>> Strips, Comics, Manga, Toys, Merchandise, ... AND MUCH MORE !  
FAQ|CONTACT|   NIEUWSBRIEF     
Free Comic Book Day - Art Fair!
Wie mag je verwachten?

In de vorige Free Comic Book Day blog verklapten we al een van de grootse plannen voor het weekend van 7 en 6 mei: de Mekanik Strip Art Fair!

Zoals jullie wel weten is Mekanik Strip al 40 jaar lang een thuisbasis voor lokale (comic-)artiesten en andere beeldende kunstenaars. Het leek ons dan ook logisch om ons jubileum te vieren tijdens Free Comic Book Weekend met een art fair om hen in de bloemetjes te zetten! Je mag dus het hele weekend artist tables en signeersessies verwachten!

Maar we horen jullie al denken: “Wie mag dat dan wel wezen, die kunstenaars?” Niet getreurd! Hieronder stellen we ze graag voor aan jullie! Check ook hun sociale media eens om wat meer van hun fantastische werken en gevarieerde art-styles op te snuiven!

Ook belangrijk: tenzij anders vermeld komen deze creators enkel op zaterdag, maar sommigen blijven zelfs het hele weekend!

Als eerste, een vertrouwd gezicht, niemand minder dan Cas Lofthus! Je hebt de comic van Cas waarschijnlijk al zien liggen aan onze kassa, of misschien ben je Cas daar zelf al tegengekomen tijdens het weekend! Cas komt heel het Free Comic Book WeekendProject Parasomnia” voorstellen: een comic over weeskinderen die de droomwereld van hun “patiënten” binnendringen en hun ergste nachtmerries bestrijden. Je kan dit verhaal trouwens ook bekijken op parasomniacomic.com, op Webtoon, en op Tapas. Voor meer van Cas’ coole creaties kan je op deze link terecht: https://linktr.ee/cyaboron.

Een andere comic die je bij ons al in de winkel gespot zult hebben is misschien wel “Etheres” van Dennis Menheere. Die kwam onlangs in single issue uit bij Source Point Press. Bij ons was dit visuele meesterwerk alvast een succes. Dennis komt op onze art fair dus alles uit de doeken doen over het hoe en waarom van Etheres, iets wat wij voorlopig niet willen spoilen natuurlijk. Wat we je alvast wel kunnen zeggen is dat het een intrigerend en introspectief verhaal is over het hiernamaals, beschreven aan de hand van fantastische visuele taferelen! Wil je graag meer weten over het project, of eens grasduinen tussen het andere werk van Dennis? Check dan zeker dennismenheere.com!

Ook Lode Peeters komt zijn graphic novel voorstellen op onze art fair. Lode – jullie misschien wel bekend van “Drakenridders” – bracht heel recent “Meisjes van Medusa” uit bij Standaard Uitgeverij naar een scenario van Frederik Hautain. Alvast een tipje van de sluier: een jonge balletdanseres op zoek naar zichzelf komt terecht in een mysterieuze sekte! Wat volgt zul je zelf moeten lezen! Of de meest ideale manier is natuurlijk Lode er zelf over horen vertellen. Dat kan op de zondag van Free Comic Book Weekend! Meer weten? Surf eens naar linktr.ee/lodepeeters.phi!

Next in the artist line-up zijn onze local legends! Deze creators ga je waarschijnlijk al eens tegengekomen zijn in een van de vele art-ventures van Antwerpen zoals Het Bos, in magazines zoals Humbug, op conventies, of op kunstmarktjes zoals Martistiek of TuigMarkt!

First up, Manou Gijsbrechts, a.k.a Auwnanas! Manou is een echte creatieve duizendpoot. Van riso-prints tot ceramics, van rugs tot tattoos, en alles daartussen, they know what’s up! In eigen woorden: “Bold bright and colorful illustration” en zo zouden we het zelf niet beter kunnen samenvatten! Kijk zeker eens op auwnanas.com voor een duik in die wereld vol leuke en kleurrijke critters en andere creaties!

We mogen ook Nikita Van Den Bosch verwelkomen. En dat zowel op zaterdag als op zondag! Nikita is thuis in alles cute and colorful, met een uitgesproken voorliefde voor katten en (naar onze mening) een goede smaak in manga, anime en animated series! Haar werken hebben beslist geen grenzen. Zo weten we dat er “Nikita original” prints, postcards, stickers, apparel, en ceramics bestaan! Je vindt nog meer op: linktr.ee/Nikitavandenbosch!

Wie zeker niet mag ontbreken is niemand minder dan Art Grafunkel! Een Mekanik celebration zou gewoonweg niet compleet zijn zonder hem. Jullie kennen deze free-lance illustrator van menig Mekanik-gerelateerd kunstwerk, zoals ons uithangbord, klantenkaart of enkele van onze posters. Of misschien zijn jullie hem wel tegen-gekomen in de artist alley van FACTS? His reputation precedes him, en we zijn er zeker van dat het een blij weerzien zal zijn op Free Comic Book Day. Check zeker Art’s werken eens op instagram.com/artgrafunkel of facebook.com/art.grafunkel.1!

Vervolgens hebben we Lisa De Vriese, een illustrator pur sang met een karakteristieke stijl! De liefhebbers van het betere graphic novel artwork en film-klassiekers zullen haar kunstwerken beslist kunnen smaken. En we weten zeker dat Mekanik klanten daaronder vallen. Een "match made in heaven" dus! Haar werk vindt je vooral terug als exclusieve art prints, maar ook op T-shirts, postcards en tote bags! Interesse geprikkeld? Voor meer info verwijzen we graag naar linktr.ee/LisaDeVriese!

Tenslotte mogen we Studio Knets, oftewel Kenneth Cools, aan onze line-up toevoegen! Kenneth is een freelance illustrator, een cartoonist en motion designer, en bovenal een creatieve geest die thuis is in allerhande media, zowel digitaal en fysiek! Zijn werk is divers, kleurrijk en vol interessante wendingen en referenties. (Referenties die bij de gemiddelde Mekanik-ganger trouwens wel in de smaak zullen vallen!) Gelukkig is er studioknets.be waar je gerust eens kunt snuisteren tussen al die kunstwerken!

Zo, dat zijn ze, onze artiesten voor de Mekanik art fair! Zelf zijn we vereerd dat ze mee ons jubileum komen vieren, en we hopen dan ook dat ze hier veel plezier gaan hebben. Ik heb zo’n vermoeden dat onze Mekanik klanten ook staan te popelen om hen te ontmoeten. Nog drie weekjes en dan is het zover. Tot dan!


Tot slot nog even een Mekanik Strip Art Fair recap:

Zaterdag 6 mei: Cas Lofthus, Dennis Menheere, Manou Gijsbrechts, Nikita Van Den Bosch, Art Grafunkel, Lisa De Vriese, & Kenneth Cools.

Zondag 7 mei: Cas Lofthus, Lode Peeters, & Nikita Van Den Bosch.


Free Comic Book Day!
Wat mag je allemaal verwachten?